Wachtwoord resetten

Vul uw username en u ontvangt instructies om uw wachtwoord te resetten per e-mail.

Inloggen

Engagement

Spellen spelen is leuk. TeamUp is een serious game, maar het is nog steeds leuk om te spelen, wat zorgt voor een positief betrokken publiek.

Effectiviteit

TeamUp is een efficiënte manier om teamwork workshops te organiseren. Van het testen van een team in een groot aantal gevarieerde teamwork situaties tot het uitbreiden van de observatiemogelijkheden van een trainer. De simpel te gebruiken, maar uitgebreide software van TeamUp is ontworpen om de effectiviteit van een trainingssessie te maximaliseren.

De spelers starten met enkel deze instructies, de rest moeten ze zelf uitzoeken.

Eenvoudige besturing

Het spelen van een computerspel kan voor mensen met weinig spelervaring overkomen als iets wat erg ingewikkeld is. Om er voor te zorgen dat dit geen barrière voor het spelen van TeamUp is, is het spel ontworpen zodat het zeer eenvoudig te besturen is. De spelers moeten uitgedaagd worden door het spel, niet de besturing.

Zo vereisen de meeste computer spellen simultane besturing met twee handen. TeamUp kan daarentegen volledig met één hand gespeeld worden, wat de cognitieve belasting van het spel verlaagd en de focus van de speler op de inhoud legt. Uitgebreide tests met spelers van allerlei verschillende ervaringsniveaus heeft geleid tot een spel wat door iedereen gespeeld kan worden, zelfs voor spelers met zeer beperkte algemene computer ervaring.

Gevalideerd

TeamUp is ontwikkeld in samenwerking met de Technische Universiteit Delft en Accenture en is op het moment onderdeel van een uitgebreide studie naar de effectiviteit van verschillende soorten teams. Voor trainers en eindgebruikers betekent dit dat de effectiviteit van het spel wetenschappelijk gevalideerd is. Daarnaast leveren we de resultaten van op TeamUp gebaseerd onderzoek aan trainers zodat zij deze resultaten weer kunnen gebruiken om meer uit het spel te kunnen halen.

Het spel bevat meerdere uitdagingen die verschillende aspecten van teamwork op de proef stellen.

Eenvoudig te faciliteren

Een belangrijk onderdeel van TeamUp is de speciale facilitatie software die de trainer tijdens een sessie ondersteunt. Vanaf een centrale computer kan het spel gestart, gepauzeerd en afgesloten worden. Tijdens het spelen geeft deze software een overzicht van de status van alle spelers en teams. Tot slot kunnen de kwantitatieve resultaten weergegeven worden, bijvoorbeeld op een centraal scherm. Met deze software wordt het opstarten van TeamUp door de trainer zelf zeer eenvoudig en snel zonder dat daar speciale technische ondersteuning voor nodig is.

Als onderdeel van een groter geheel

Een TeamUp sessie kan op zichzelf al zeer waardevol zijn, maar TeamUp kan ook effectief geïntegreerd worden in een groter trainingsprogramma. Zo zou een trainer een groter programma kunnen starten met TeamUp om zo snel specifieke problemen binnen een groep te herkennen waar dan daarna aan gewerkt kan gaan worden. De kwalitatieve observaties van een trainer, gecombineerd met de gedetailleerde kwantitatieve data uit het spel kunnen een sterke basis vormen voor verdere training.

Een compleet pakket

Geautoriseerde trainers krijgen toegang tot een speciaal onderdeel van deze website. Binnen dit onderdeel is niet alleen de software zelf te downloaden, maar ook allerlei ander materiaal om een trainer te ondersteunen bij het creëren van een volwaardige training.

Een overzicht van de spel omgeving.

Sessie essenties

Aantal spelers: 4 spelers per team, meerdere teams per sessie.

Spelers per trainer: wij adviseren maximaal 20 spelers per trainer.

Minimale sessie lengte: 3 uur.